Praznovanje 70. letnice ZTS!

Ali veste, koliko jezer ima Švica? Ali veste, koliko znakov sestavljajo hieroglifi? Ali veste, kaj se je zgodilo na nedeljo, 22. aprila 1951?  Švica ima 7000 jezer, kolikor ima Zveza tabornikov Slovenije članov. Staroegipščanske hieroglife sestavlja približno 700 znakov, kolikor je v Zvezi tabornikov Slovenije vodov. In na nedeljo, 22. aprila 1951, je bila ustanovljena Zveza tabornikov Slovenije.

 V četrtek, 22. aprila, bomo taborniki in tabornice upihnili 70 svečk – svečk neštetih spominov, vedrine, zanesljivosti, zvestobe, prijaznosti, pripravljenosti na pomoč, discipliniranosti, poguma, plemenitosti, zdravega življenja, varčnosti, spoštljivosti in vedoželjnosti (poznate 12 taborniških zakonov?).

Praznovali bomo čisto vsi – najmlajši, najstarejši in tisti vmes. Čeprav se med praznovanjem ne bomo mogli družiti v naravi, naši učilnici in domu, ob ognju, bomo simbolično skupaj na začetku praznovanja na daljavo prižgali svečke ter proslavljali v obliki, ki je vzlic vsem ukrepom dovoljena. Kar pa taborniku ne povzroča preglavic, saj iskrivost najde v vsem, četudi dejavnost poteka preko ekrana.  V četrtek, 22. aprila, bomo ob 18h praznovanje začeli s spremljanjem uvodnega programa, ki ga bomo prenašali preko YouTuba.

Uvodnemu delu bo 19.00 sledila zabava, namenjena čisto vsem članom. Ta bo potekala preko Zoom povezav. Želimo si, da se tudi povežemo vsi taborniki in tabornice Slovenije. Ker pri tabornikih vemo, da se v celovitega posameznika človek razvije tudi preko vzgajanja z zgledom, upamo, da boste skupaj z otroki podali raziskovat vse pripravljene dejavnosti (te bodo številne: okraševanje, tombola, phooto booth, ustvarjanje spominske knjige, šemljenje …). Ker rojstnega dne ne moreš zaključiti, ne da bi upihnil rojstnodnevne svečke in si nečesa zaželel, bomo 19.45 preko YouTuba pospremili upih svečk in s tem zaključili osrednji del proslavljanja. 

Na ta način bomo praznovali skupaj, čeprav morda vsak v svojem domu. Na tej točki vas vabimo k spremljanju naše spletne strani taborniki.si, kjer redno poročamo o taborniškem dogajanju. Preberite si zgodbe, ki nastajajo ob 70-letnici, poglejte si, kaj je nastalo v 7 dneh za okolje, ali pa samo preklikajte stvari, ki vas zanimajo. Sledite nam na Facebooku in Instagramu, kjer se najde vedno kaj zanimivega.

Nekateri smo taborniki samo kakšno leto, nekateri taborništvo živimo že desetletja, vendar verjamemo, da ga čisto vsak od nas živi goreče in z željo po ustvarjanju boljšega sveta. Vzemimo si četrtkov večer zase in trenutek, v katerem lahko s ponosom gledamo na pretekla leta, delo in vse, kar smo dosegli, kot največja mladinska organizacija v Sloveniji.